Από το Blogger.
RSS

Τέλος οι ανέσεις στον Κορυδαλλό για τον Τσοχατζόπουλο.

Τέλος οι ανέσεις στον Κορυδαλλό για τον Τσοχατζόπουλο



ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Share 1
Τέλος οι ανέσεις στον Κορυδαλλό για τον Τσοχατζόπουλο
Παρασκευή 06 Ιουνίου 2014 08:37 Τελευταία ανανέωση: Παρασκευή 06 Ιουνίου 2014 08:40
Τέλος οι ανέσεις στον Κορυδαλλό για τον Τσοχατζόπουλο
Στο κελί των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος μένουν άλλοι τρεις, ποινικοί κρατούμενοι, εκ των οποίων ο ένας είναι Αλβανός και ο άλλος Ρουμάνος, κατηγορούμενος για διαρρήξεις.

Και ενδέχεται να τους φέρουν και πέμπτο κρατούμενο.

Οπως γράφει και ο Βηματοδότης οι δήθεν ανέσεις στη λεγόμενη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού δεν ισχύουν πλέον, αφού κι εκεί οι κρατούμενοι άρχισαν να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο.

Ενδεικτικό είναι πως υπάρχουν αιτήματα κρατουμένων για να φύγουν από την πτέρυγα αυτή. Ηδη έφυγε ο Γιάννης Σμπώκος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών.
http://www.newsbomb.gr
http://tokokkino.blogspot.com
διάβασε περισσότερα ... Σου άρεσε το άρθρο;Κάνε ένα like αν θέλεις ή μοιράσου το.Τζάμπα είναι.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Διευθυντής γιατρός 13 χρόνια σε νοσοκομείο,χωρίς πτυχίο και τρείς ταυτότητες!


Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, δυστυχώς όμως για τη δημόσια υγεία και τους κρατικούς μηχανισμούς, πρόκειται για τη σκληρή πραγματικότητα. Πριν από λίγες μόλις ημέρες, στις 15 Μαΐου, με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη ανακλήθηκε ο διορισμός του διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου  Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου επειδή δεν διέθετε... πτυχίο ιατρικής.
Πλαστά πτυχία ιατρικής από την Ιταλία
 Ο Ιωάννης Καστανης, έφθασε να κάνει καριέρα στο ΕΣΥ χωρίς πτυχία, αφού οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza, είναι ανύπαρκτοι, ενώ επιπλέον και ο φάκελος στο υπουργείο Υγείας για την επιλογή του ως Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου έχει εξαφανισθεί.
Ο γιατρός φαίνεται ότι κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.
Το ΔΙΚΑΤΣΑ του έδωσε άνετα την ...πιστοποίηση
Για 13 ολόκληρα χρόνια ο Ιωάννης Καστάνης διατελούσε «ανενόχλητος» διευθυντής Γενικής Ιατρικής, έχοντας πλαστό πτυχίο. Οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza, τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, και πιο συγκεκριμένα στον τότε γενικό διευθυντή Υπηρεσιών Υγείας Πέτρο Μπακόπουλο, ήταν πλαστοί. Την συγκεκριμένη πλαστογραφία, όμως, και ποιός ξέρει πόσες άλλες, όπως αναφέρουν πηγές από την τωρινή ηγεσία του υπουργείου, ουδείς μπορούσε να διαπιστώσει αφού μέχρι πρόσφατα κανείς δεν προέβαινε σε ταυτοποίηση των στοιχείων, προκειμένου να ελεγχθεί η πιστότητα των δικαιολογητικών.
Η απόφαση του διορισμού του γιατρού - μαϊμού στη συγκεκριμένη θέση δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000, έχοντας λάβει την έγκριση της τότε γενικής γραμματέας  Ιωάννας Πανοπούλου (η οποία ασκούσε τα καθήκοντά της στο υπουργείο Υγείας από τις 2 Απριλίου 1996 μέχρι τις 25 Μαΐου 2000, επί υπουργίας του Λάμπρου Παπαδήμα). Αρκούσε η αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ και οι επικυρωμένες μεταφράσεις των πιστοποιητικών από την αστυνομία. Αν όμως τα πιστοποιητικά ήταν πράγματι γνήσια, αυτό δεν ελεγχόταν ποτέ.
Πέρασε από πολλά νοσοκομεία
Η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Ιωάννης Καστάνης  αποκτά από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης τους επαγγέλματος. Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.
Στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν. Κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.
Ενα πολίτης το κατήγγειλε
Η περίεργη αυτή υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας. Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν καταπέλτης. Με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες.
Επιπλέον, όπως έλεγε το πόρισμα, ο φάκελος στο υπουργείο Υγείας για την επιλογή του ως Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου είχε εξαφανισθεί. Το ίδιο και ο υποτιθέμενος γιατρός, ο οποίος από τον Ιούλιο του 2013 δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στη θέση του. Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αλλά δεν παρουσιάστηκε για να απολογηθεί. Όπως λένε οι πληροφορίες, παραμένει «εξαφανισμένος» παρά το γεγονός πως εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη.
Ποιοί έχουν ευθύνες;
Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο ευθύνονται και ο γενικός διευθυντής Υπηρεσιών Υγείας που ενέκρινε το διορισμό, αλλά και η γενική γραμματέας, οι οποίοι βέβαια απομακρύνθηκαν όταν άλλαξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όπως και αν υπάρχουν ευθύνες διαχρονικά για το μη έλεγχο των πτυχίων των γιατρών. Kύκλοι του υπουργείου, πάντως, έλεγαν στο Capital.gr πως τα πτυχία που κατατίθεντο, μέχρι και πριν από ένα χρόνο τουλάχιστον, δεν ταυτοποιούνταν ποτέ και από καμία δημόσια υπηρεσία.
Οι έλεγχοι άρχισαν τελικά, έστω και καθυστερημένα, από την τωρινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Δεν ελέγχονται μόνο τα μητρώα των πτυχιούχων μέσω επικοινωνίας με τα πανεπιστήμια, αλλά ακόμη και η πιστότητα των πιστοποιητικών ξένων γλωσσών. Αν και δεν υπάρχουν ακόμη συγκεντρωτικά στοιχεία, εκτιμάται  πως περίπου το 2% των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας (από τους 90 χιλ. συνολικά) έχουν καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών. Η αποπομπή των γιατρών- μαϊμού από το ΕΣΥ ήδη έχει αρχίσει από το υπουργείο Υγείας, όπως και η άσκηση ποινικών διώξεων.
Ο προβληματισμός είναι μεγαλύτερος για τους ιατρούς με ιδιωτικά ιατρεία. Είναι δε ενδεικτικό πως ακόμη και από το υπουργείο Υγείας απολύθηκαν πρόσφατα τέσσερις διοικητικοί υπάλληλοι, καθώς βρέθηκε πως είχαν πλαστό απολυτήριο λυκείου.
gr.news.yahoo.com
http://tokokkino.blogspot.com
διάβασε περισσότερα ... Σου άρεσε το άρθρο;Κάνε ένα like αν θέλεις ή μοιράσου το.Τζάμπα είναι.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Απίστευτο: Ξενοδόχος έσπασε στο ξύλο καμαριέρα που πήγε να ζητήσει τα χρήματά της

Απίστευτη καταγγελία έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα το ΠΑΜΕ, κάνοντας λόγο ότι ξενοδόχος της Ρόδου έσπασε στο ξύλο κι έστειλε στο νοσοκομείο καμαριέρα η οποία ζήτησε τα δεδουλευμένα της. 
Η υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα, ενώ άπαντες αναρρωτιόύνται εάν στη Ρόδο υπάρχουν και λειτουργούν υπηρεσίες για την προστασία των εργαζομένων. 
Σύμφωνα με την καταγγελία " Καμαριέρα που εργαζόταν επί τρία χρόνια σε ξενοδοχείο στην πόλη της Ρόδου  και η οποία πρόσφατα είχε αποχωρήσει από τη δουλειά, πήγε την προηγούμενη Δευτέρα για πολλοστή φορά να ζητήσει τα δεδουλευμένα που της οφείλονταν. 

Ο εργοδότης αρνήθηκε να την εξοφλήσει προφασιζόμενος ότι δεν έχει χρήματα. Όταν η εργαζόμενη επέμεινε ο γιος του ιδιοκτήτη την έβγαλε έξω με τη βία και όταν αυτή επέστρεψε τη σήκωσε και την πέταξε με το κεφάλι στο έδαφος. Η εργαζόμενη έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου μετά από εξετάσεις δε φάνηκε να έχει ευτυχώς σοβαρή βλάβη. Παρ’ όλ’ αυτά δεν έχει συνέλθει πλήρως από το περιστατικό. 

Τραγικές είναι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλευε. 800 € μισθός για δουλειά με ατέλειωτες υπερωρίες όλες τις μέρες του μήνα. 

Δυστυχώς το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό, είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες εργαζόμενους στην κοσμοπολίτικη Ρόδο των 1.800.000 αφίξεων. Δουλειά ήλιο με ήλιο για πενταροδεκάρες και όποιος αντιδρά να αντιμετωπίζει τον πέλεκυ της απόλυσης ενίοτε και το βούρδουλα του αφεντικού ή του προϊσταμένου. 

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, ιδιαίτερα οι γυναίκες που είναι διπλά εκμεταλλευόμενες, να μη φοβηθούν, να πεισμώσουν από αυτό το περιστατικό. Η δική τους δύναμη, βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα τους, μαζί και με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία. Βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης τους μέσα στα ξενοδοχεία για τα δικαιώματα τους, στην ταξική ενότητα και αλληλεγγύη. 

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ 


rodiaki.gr

http://tokokkino.blogspot.com
διάβασε περισσότερα ... Σου άρεσε το άρθρο;Κάνε ένα like αν θέλεις ή μοιράσου το.Τζάμπα είναι.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Άννα Στάμου-η εξισλαμισμένη Ελληνίδα που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στην Ελλάδα.




Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία έλεγε ο Αλ ο Πατσίνο σε εκείνη την ταινία,πώς τη λέγανε,που έπαιζε το διάολο.

Το ίδιο ισχύει και για την εξισλαμισμένη ελληνίδα,την άννα στάμου.Η άννα στάμου εξισλαμίστηκε στα 30 της,γιατί το ισλάμ όπως δηλώνει η ίδια ...εξυψώνει τις γυναίκες (μη χειρότερα). Η εν λόγω που λέτε δεν πήρε για άντρα όποιον κι όποιον,πήρε πρόεδρο.Ο χοντρός φαλακρός στη φωτό είναι αιγύπτιος και είναι ο πρόεδρος της μουσουλμανικής ένωσης ελλάδος.Μουσουλμάνα ξεμουσουλμάνα την τράβηξε το προεδριλίκι.

Τώρα κατεβαίνει και υποψήφια με τους οικολόγους πράσινους για ευρωβουλευτίνα για να πολεμήσει για τα δικαιώματα των εκατομμυρίων μουσουλμάνων που καταπιέζονται στην ελλάδα όπως λέει η ίδια.

Πάντως άμα κρίνω από τις φάτσες της στάμου και του άντρα της ,το οθωμανικό πάει σύννεφο...


http://tokokkino.blogspot.com
διάβασε περισσότερα ... Σου άρεσε το άρθρο;Κάνε ένα like αν θέλεις ή μοιράσου το.Τζάμπα είναι.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Άφθονο γέλιο προκάλεσε στη Βουλή η νέα ατάκα του Ταμήλου για τους μνηστήρες της ...Κλεοπάτρας.Μαύρο δάκρυ θα έριχνε ο κόσμος αν ήξερε τί εστί πραγματικά Ταμήλος.(βίντεο)


Πρώτα το γέλιο μέχρι δακρύων
Πολύ γέλιο προκάλεσε στη Βουλή η ...ατάκα του Ταμήλου στη Βουλή ο οποίος μιλώντας για τα δεινά του ΔΝΤ εκτόξευσε το θεϊκό θα διώξουμε τους δανειστές όπως ο Οδυσσέας τους μνηστήρες της Κλεοπάτρας:)))) Κάποιοι βολευτές από κάτω ξέσπασαν σε γέλια μέχρι δακρύων ενώ άλλοι τον διόρθωναν ΄Πηνελόπη,Πηνελόπη'

Μετά το μαύρο δάκρυ
Ο Ταμήλος ήταν αποτυχημένος πολιτικός μηχανικός που χρώσταγε ακόμα και της Μιχαλούς.Πολιτεύτηκε ,έγινε δύο φορές Δήμαρχος Τρικάλων και τώρα βουλευτής.Το βουλευτιλίκι δεν φαίνεται να του πολυαρέσει αφού αναγκάζεται κάθε τρεις και λίγο να κατεβαίνει Αθήνα.Τί να το κάνει; Το δημαρχιλίκι είναι πιο επικερδές επάγγελμα.Κατά τη θητεία ως δήμαρχος απέκτησε εκατομμύρια μετρητά.μετοχές στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία των Τρικάλων μέχρι και εξοχικό στη....Μαγιόρκα!

Ένα δημοφιλές σύνθημα που εμφανίζεται κατά τις προεκλογικές δημαρχικές εκλογές σε τοίχους της πόλης των Τρικάλων είναι το 'Ταμήλο ,κλέφτη.'Το σύνθημα δεν μένει πολύ αφού σύμφωνα με πληροφορίες εξαφανίζεται άρον άρον από 'ειδικά' συνεργεία.

Ποιός είναι ο ηλίθιος;Αυτός επειδή μιλάει βλάχικα; Αυτός που από ξεβράκωτος βρέθηκε με εκατομύρια ευρώ ή όλοι οι υπόλοιποι;



http://tokokkino.blogspot.com
διάβασε περισσότερα ... Σου άρεσε το άρθρο;Κάνε ένα like αν θέλεις ή μοιράσου το.Τζάμπα είναι.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Με πλαστό πτυχίο η διοικήτρια του «Έλενα»! Ανακαλείται ο διορισμός της!

Με πλαστό πτυχίο η διοικήτρια του «Έλενα»! Ανακαλείται ο διορισμός της!
Στην ανάκληση του διορισμού της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου «Έλενα» θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας, όπως διαβεβαίωσε εγγράφως τον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος παρενέβη έπειτα από επώνυμη καταγγελία ότι το εν λόγω στέλεχος δεν διαθέτει τα προβλεπόμενα από το νόμο τυπικά προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο Συνήγορος ζήτησε, με έγγραφό του, διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, καθώς και αντίγραφο του φακέλου της αναπληρώτριας διοικήτριας για έλεγχο.

Αντί αυτού, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας διενέργησαν οι ίδιες έλεγχο γνησιότητας του τίτλου σπουδών και διαπίστωσαν ότι ο κατατεθείς στο διαγωνισμό τίτλος σπουδών δεν ήταν γνήσιος.
http://www.toxwni.gr/
http://tokokkino.blogspot.com
διάβασε περισσότερα ... Σου άρεσε το άρθρο;Κάνε ένα like αν θέλεις ή μοιράσου το.Τζάμπα είναι.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Πούτιν: Θα αποκαταστήσω τους Τατάρους,Έλληνες,Αρμένιους και Γερμανούς.

Πούτιν: Θα αποκαταστήσουμε Τατάρους, Έλληνες και Αρμένιους

Τολμώντας ότι ουδείς άλλος πολιτικός παγκοσμίως, ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε για 12η χρονιά και επί 4 ώρες περίπου ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης σε περισσότερες από 80 ερωτήσεις πολιτών.

Οι ερωτήσεις είχαν συγκεντρωθεί και συνέχιζαν να καταφθάνουν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, γραπτών μηνυμάτων, ζωντανών συνδέσεων και βιντεοσκοπημένων παρεμβάσεων και ξεπέρασαν φέτος τα 2,5 εκατομμύρια, τροφοδοτώντας αυτήν την ιδιότυπη προσωπική σχέση και έκφραση της «συναντίληψης» του προέδρου με τους ψηφοφόρους και πολίτες της χώρας.
Τις παραμονές της «ευθείας γραμμής» με τους πολίτες η δημοτικότητα του Β.Πούτιν χτύπησε για άλλη μια φορά «ταβάνι» με 71% να τον εμπιστεύονται σήμερα, έναντι 57% πριν από ένα χρόνο, ενώ το δημοφιλέστερο μήνυμα όλων των ερωτήσεων ήταν το «σας ευχαριστούμε για την Κριμαία».
Το Κρεμλίνο μάλιστα κατήγγειλε ότι λίγα 24ωρα νωρίτερα εμφανίστηκαν διαδικτυακοί απατεώνες, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την έντονη επιθυμία του ρωσικού λαού να επικοινωνήσει με τον Β.Πούτιν, υποσχόμενοι δήθεν ότι έναντι χρηματικής αμοιβής θα μπορούσαν να «προωθήσουν» την ερώτηση του ενδιαφερόμενου σε υψηλότερη θέση, είτε υπόσχονταν ότι εγγυημένα θα απαντηθεί κατά τη διάρκεια της «ευθείας γραμμής»!
Ουκρανία-Κριμαία
Τα θέματα της Ουκρανίας και της Κριμαίας ήταν, φυσικά, στο επίκεντρο των ερωτήσεων και απαντήσεων και απ' αυτήν την άποψη ξεχώρισε η «ομολογία» του ότι οι άνδρες του ρωσικού στρατού, τα «πράσινα ανθρωπάκια», όπως έχουν ονομαστεί στο ρωσικό Τύπο, βρίσκονταν πίσω από τους άνδρες της αυτοάμυνας της Κριμαίας, έδρασαν άψογα και αποτέλεσαν την εγγύηση της ελεύθερης βούλησης κατά το Δημοψήφισμα στη χερσόνησο.
Θέλαμε να αποφύγουμε αυτό, που συμβαίνει τώρα στην Ανατολική Ουκρανία, όπου τεθωρακισμένα στρέφονται εναντίον του λαού, είπε ο Ρώσος ηγέτης, επιμένοντας ότι είναι κουταμάρες όσα λέγονται περί ύπαρξης Ρώσων αλεξιπτωτιστών μεταξύ των δυνάμεων πολιτοφυλακής της εξεγερμένης Ανατολικής Ουκρανίας.
Ξεκαθαρίζοντας ότι άλλο Κριμαία και άλλο Ανατολική Ουκρανία, «όπου η αναλογία Ρώσων και λοιπών πληθυσμών είναι 50-50», ο Β.Πούτιν δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι τα εδάφη αυτά ποτέ δεν ανήκαν στην Ουκρανία, αλλά της παραχωρήθηκαν τη δεκαετία του 1920 μετά την μπολσεβίκικη επανάσταση, «ένας Θεός ξέρει γιατί», οπότε τα εδάφη μπορεί να έφυγαν, «αλλά οι κάτοικοι έμειναν». Για το λόγο αυτό η Μόσχα θα ακολουθήσει διαφορετική τακτική στην Ανατολική Ουκρανία και θα στηρίξει στο μέγιστο τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των κατοίκων της περιοχής, «ελπίζοντας να μη χρειαστεί να αξιοποιήσω το δικαίωμα, που μου παραχώρησε η ρωσική Άνω Βουλή για χρήση των ενόπλων δυνάμεων».
«Τι εμπιστοσύνη να έχεις στους Ευρωπαίους;»
Ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να εκδηλώσει και τη «συμπάθειά» του προς την ευρωπαϊκή ηγεσία των ημερών μας, ενθυμούμενος ένα περιστατικό με τον γγ του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν, ο οποίος είχε καταγράψει με κασετοφωνάκι μια συνάντησή τους και την είχε δώσει στη δημοσιότητα όταν ήταν πρωθυπουργός της Δανίας. «Τί εμπιστοσύνη μπορείς να έχεις σε τέτοιους ανθρώπους;», αναρωτήθηκε ο Β.Πούτιν, ο οποίος όταν είχε ενδιαφερθεί για ποιο σκοπό κατέγραψε ο Ράσμουσεν τη συνομιλία, εκείνος είχε απαντήσει «για την ιστορία». «Μεγάλη μου τιμή». είπε ο Β.Πούτιν, αλλά δεν γίνονται έτσι οι διακρατικές συνομιλίες...
Φυσικό αέριο
Αναφερόμενος, δε, στην επιστολή Μπαρόζο, της οποίας θα επακολουθήσει η επίσημη απάντηση της ΕΕ στην αντίστοιχη επιστολή-προειδοποίηση, που είχε στείλει ο Β.Πούτιν, ο Ρώσος ηγέτης έδωσε 1 μήνα προθεσμία σε ΕΕ και Ουκρανία για να διευθετηθεί το θέμα των ουκρανικών χρεών.
«Το Κίεβο δεν τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις ούτε μετά τις εκπτώσεις, που παραχωρήσαμε, οπότε τί νόημα έχουν οι εκπτώσεις, θα μπορούσαμε και σήμερα να διακόψουμε τις πωλήσεις και να ζητήσουμε προπληρωμή, αλλά θα το κάνουμε σε 1 μήνα», συμπλήρωσε ο Β.Πούτιν, εξηγώντας ότι σε ένα μήνα από σήμερα η Μόσχα θα χορηγεί στο Κίεβο μόνο όσο φυσικό αέριο προπληρώνει. Η προειδοποίηση αφορά φυσικά τη «συνήθεια» της ουκρανικής κυβέρνησης να «κλέβει» φυσικό αέριο από εκείνο, που προωθείται στους Ευρωπαίους καταναλωτές, εάν για κάποιους λόγους δεν της επαρκούν οι ποσότητες, που στέλνει στην ίδια η Μόσχα.
Σνόουντεν
Guest star στην επικοινωνία του Ρώσου προέδρου με τους πολίτες ήταν ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος θύμισε τις δικές του περιπέτειες και τη γενικευμένη υποκλοπή όλων των προσωπικών δεδομένων όλων των πολιτών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, για να ενδιαφερθεί φυσικά για το πώς έχει η κατάσταση στη Ρωσία. Ο Β.Πούτιν απάντησε με νόημα ξεκινώντας από την παραδοχή ότι «είμαστε κι οι δυο επαγγελματίες» για να συνεχίσει υποστηρίζοντας ότι «ευτυχώς στη Ρωσία δεν έχουμε τόσα χρήματα, όπως στις ΗΠΑ και οι μυστικές υπηρεσίες μας είναι υπό τον άμεσο έλεγχο του κράτους και της κοινωνίας», επομένως τίποτε δεν μπορεί να συμβεί χωρίς την άδεια των δικαστικών αρχών.
Έλληνες Κριμαίας
Μιλώντας για την ανάγκη αποκατάστασης των λαών, που ζουν ειδικά στη χερσόνησο της Κριμαίας, ο Β.Πούτιν αναφέρθηκε αρχικώς στους Τάταρους, τη μεγαλύτερη μειονότητα και παλαιούς κατοίκους της περιοχής, θυμίζοντας όμως ότι η αποκατάσταση θα πρέπει να επεκταθεί και στους άλλους λαούς, που ξεριζώθηκαν από εκεί, λόγω των διώξεων της σταλινικής περιόδου. Ανέφερε ειδικότερα τους Αρμένιους, τους Γερμανούς και τους Έλληνες, οι κοινότητες των οποίων συνεχίζουν να υπάρχουν και να ακμάζουν στην ιστορική χερσόνησο.
«Πρώτα να παντρέψω την πρώην σύζυγο»
Ερωτηθείς για τα σχέδιά του στην προσωπική του ζωή και «πότε θα δούμε την επόμενη πρώτη κυρία», ο Β.Πούτιν απάντησε με χιούμορ ότι «πρέπει πρώτα να παντρέψω την πρώην σύζυγό μου και μετά θα σκεφτώ και για μένα», ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν σκοπεύει να μείνει ως ισόβιος πρόεδρος στο Κρεμλίνο.
Και δεν παρέλειψε να κλείσει την πολύωρη επικοινωνία του με το ρωσικό λαό με μια πατριωτική νότα: «Φυσικά είμαστε λιγότερο πραγματιστές, από ό,τι άλλοι λαοί, λιγότερο υπολογιστές, αλλά έχουμε πιο ανοιχτή καρδιά, πιο μεγάλη ψυχή, και ίσως εκεί να αντανακλάται το μεγαλείο της χώρας μας, οι απέραντες εκτάσεις της».
διάβασε περισσότερα ... Σου άρεσε το άρθρο;Κάνε ένα like αν θέλεις ή μοιράσου το.Τζάμπα είναι.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS