Από το Blogger.
RSS

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από τις μάχες στη Σλαβιάνσκ στην Ουκρανία.


Τουλάχιστον ένας άνδρας των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας έχει χάσει τη ζωή του και πέντε συνάδελφοί του έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και ένοπλων φιλορώσων αυτονομιστών στην πόλη Σλαβιάνσκ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ.


Οι αυτονομιστές έχουν υποστεί «άγνωστο αριθμό» απωλειών, προσέθεσε ο κ. Αβάκοφ.

Παράλληλα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τους αυτονομιστές πως χρησιμοποιούν πολίτες για ανθρώπινες ασπίδες.


Οι συγκρούσεις άρχισαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» κατά με στόχο την απελευθέρωση δύο κτηρίων ασφαλείας της Σλαβιάνσκ, τα οποία το βράδυ του Σαββάτου έπεσαν στα χέρια ρωσόφιλων αυτονομιστών.

Οι αντάρτες έχουν στήσει επίσης οδοφράγματα στα περίχωρα της πόλης.Η Σλαβιάνσκ βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία, περίπου 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσία.

Ένοπλοι φιλορώσοι έχουν επίσης καταλάβει αστυνομικό τμήματα στις πόλεις Κραματόρσκ και Ντρούσκόβκα, επίσης κοντά στην ρωσο-ουκρανική μεθόριο.
makeleio.gr
http://tokokkino.blogspot.com
Σου άρεσε το άρθρο;Κάνε ένα like αν θέλεις ή μοιράσου το.Τζάμπα είναι.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS