Από το Blogger.
RSS

ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΕΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ "ΧΟΝΤΡΟΜΠΑΣΤΑΡΔΟ" ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ.ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γκρέγκ Πάλαστ είναι πολυδιαβασμένος συγγραφέας και ερευνητής δημοσιογράφος για το BBC Newsnight και τον Guardian. Σε ένα πρόσφατο άρθρο του είχε προκαλέσει σοκ γιατί αποκάλεσε τον Θόδωρο Πάγκαλο «Χοντρομπάσταρδο που γαβγίζει στο μαντρί των δανειστών».
Τι αναφέρει στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο online περιδικο Truthout και στο προσωπικό του ιστολόγιο:
Το 2010 το κάψιμο της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε σαν ένας τρόπος για να απονομιμοποιηθούν οι διαδηλώσεις της Αριστεράς. Σήμερα και ενώ η τρικλίζουσα ελληνική κυβέρνηση παρακαλάει για ένα "μπισκοτάκι" τους Γερμανούς, χρησιμοποίησε έναν φόνο ως δικαιολογία για να βγάλει στην παρανομία, τη μεγάλη πολιτική δύναμη που αντιτίθεται στο αυτοκτονικό Μνημόνιο. Μακάρι να μπορούσα να πω ότι η Χρυσή Αυγή απαγορεύθηκε γιατί ήταν ένα μείγμα ρατσιστών και βίαιων ακόλουθων. Αλλά δεν είναι γι' αυτό τον λόγο».
Ο Αμερικανός αριστεριστής συγγραφέας και δημοσιογράφος Greg Palast στέλνει και ένα σαφές και αυστηρό μήνυμα προς τους αριστερούς φίλους του: «ελπίζω να με συγχωρήσουν που δεν χειροκροτώ»!
Ο Palast ξεκινά την πολιτική του ανάλυση, απομυθοποιώντας τον «αντισυστημικό» και «αντιμνημονιακό» Σύριζα:
«Ο κόσμος έβλεπε ότι η λιτότητα αντί για φάρμακο και θεραπεία, προκαλούσε την αρρώστια στην Ελλάδα. Έτσι τοποθέτησαν τις ελπίδες τους σε ένα νέο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από το πουθενά έγινε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, υποσχόμενος να καταπολεμήσει την λιτότητα. Μόλις μπήκε με αυτά τα ποσοστά στο κοινοβούλιο, ο ψευτο-αριστερός ΣΥΡΙΖΑ (faux-Left Syriza) πούλησε τελείως τις θέσεις του».
Και ο αμερικανός αριστεριστής τονίζει: «Αυτό άφησε μόνο την Χρυσή Αυγή αν και διακατεχόμενη από ρατσισμό και βίαιες τάσεις, σαν τη μοναδική από τις μεγάλες ελληνικές πολιτικές δυνάμεις να στέκεται απέναντι στο μνημόνιο και την αλυσόδεση της οικονομίας σαν «δαρμένο» σκυλί στην ρευστότητα της Γερμανίας. Το 2010 το κάψιμο της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε σαν ένας τρόπος για να απονομιμοποιηθούν οι διαδηλώσεις της Αριστεράς. Σήμερα και ενώ η τρικλίζουσα ελληνική κυβέρνηση παρακαλάει για ένα "μπισκοτάκι" τους Γερμανούς, χρησιμοποίησε έναν φόνο ως δικαιολογία για να βγάλει στην παρανομία, τη ΜΟΝΗ μεγάλη πολιτική δύναμη που αντιτίθεται στο αυτοκτονικό Μνημόνιο. Μακάρι να μπορούσα να πω ότι η Χρυσή Αυγή απαγορεύθηκε γιατί ήταν ένα μείγμα ρατσιστών και βίαιων ακόλουθων. Αλλά δεν είναι γι' αυτό τον λόγο».
Αφού αναγνωρίζει τη Χρυσή Αυγή ως τη μοναδική πολιτική δύναμη που στέκεται απέναντι στο καταστροφικό για το Λαό μνημόνιο, ο Palast περνά στο δια ταύτα: «Ποιοί είναι οι πραγματικοί φασίστες; Φασισμός ορίζεται από τις μέρες του Ντούτσε (Μουσολίνι) ως ο επίσημος συνδυασμός της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου. Με αυτόν τον ορισμό, η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο μη φασιστικό κόμμα από τα τέσσερα μεγαλύτερα της χώρας. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στοχοποιήθηκε η Χρυσή Αυγή».
Την μετάφραση των αποσπασμάτων την έκανε, φυσικά, η Χρυσή Αυγή, η οποία θριαμβολογεί για το άρθρο του Πάλαστ.
Το άρθρο, ωστόσο βρίθει και άλλων αξιοσημείωτων σημείων, όπως:
«Ο ένοχος που ομολόγησε το φόνο είναι κάποιο διαταραγμένο μέλος της Χρυσής Αυγής, ενός πολιτικού κόμματος αποτελούμενου από φρικιά με ξυρισμένα κεφάλια, που προάγουν το φόβο κατά των μεταναστών, αντι-Μουσουλμάνοι, αντισημίτες, Αντι-Αλβανοί, ψυχοπαθείς υπερπατριώτες.
Μετά τη δολοφονία του Φύσσα, άλλες ομάδες επικίνδυνων ψυχοπαθών, κυρίως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού, κινήθηκαν να απαγορεύσουν τη Χρυσή Αυγή.
Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, οι ηγέτες της Ελλάδας συνέλαβαν έξι βουλευτές της Χ.Α. Προφανώς οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας προτιμούν μία δημοκρατία, όπως την ορίζει ο Στρατηγός Sisi της Αιγύπτου, παρά οι κανονιστικές αρχές του Αριστοτέλη και του Τόμας Τζέφερσον».
Ο Πάλαστ όμως ανεβάζει κι άλλο τους τόνους, απευθυνόμενος στην ελληνική Αριστερά:
«Στους φίλους μου της Ελληνικής Αριστεράς έχω να πω τα εξής: είναι αρρωστημένο να σας βλέπω να επευφημείτε για τις συλληψεις των βουλευτών.
Σημειώστε τα λόγια μου: έρχεται η σειρά σας.
makeleio
http://tokokkino.blogspot.com
Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα like!

Σου άρεσε το άρθρο;Κάνε ένα like αν θέλεις ή μοιράσου το.Τζάμπα είναι.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS