Από το Blogger.
RSS

Δεν άνοιξε ο αερόσακος, έκλεισαν για πάντα τα μάτια του...



Το Ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών προχθές ανακοίνωσε ότι ανακαλεί από όλες τις χώρες του κόσμου περισσότερα από τρία εκατομμύρια ελαττωματικά αυτοκίνητα Toyota, Nissan και Mazda που κατασκευάστηκαν την περίοδο 2000-2004, γιατί έχουν ελαττωματικούς αερόσακους.

Ένας νέος άνθρωπος από την Ερμιονίδα δεν πρόλαβε την ανάκληση. Έχασε τη ζωή του το 2005 γιατί, όπως καταγγέλλει ο πατέρας του, οι αερόσακοι δεν άνοιξαν κατά τη πρόσκρουση του αυτοκινήτου του.

Όπως καταγγέλλει ο Γιώργος Παπακώστας, πατέρας του θύματος, το 2005 σε μια βόλτα o 24χρονος τότε Μπάμπης έδωσε σε έναν φίλο του να οδηγήσει το αυτοκίνητο και εκείνος έκατσε στη θέση του συνοδηγού. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε μια στροφή και το όχημα συγκρούστηκε σε έναν τοίχο.

«Οι αερόσακοι δεν άνοιξαν. Ούτε του οδηγού, ούτε του συνοδηγού. Το άλλο το παιδί τραυματίστηκε, ο γιος μου όμως, που ήταν και πολύ ψηλός, χτύπησε με το κεφάλι του στο παρμπρίζ και σκοτώθηκε ακαριαία».

Η εταιρεία που κατασκευάζει τους αερόσακους είναι η Takata Corporation. Ο Γιώργος Παπακώστας που διάβασε την είδηση της ανάκλησης, θυμήθηκε τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει από τον τόπο του δυστυχήματος. Τότε ο ίδιος είχε «ξηλώσει» το τιμόνι για να διαπιστώσει τι είχε συμβεί με τους αερόσακους. Πρώην πιλότος της πολιτικής αεροπορίας, εμπειρογνώμονας που διερεύνησε πολλά ατυχήματα μικρών αεροσκαφών, έχει, όπως μας λέει «έντονη παρατηρητικότητα και δυνατή μνήμη».

Θυμήθηκε λοιπόν το εξάρτημα από το οποίο ξεκινούσε η τοποθέτηση των αερόσακων. Αριστερά αναγράφεται το όνομα της κατασκευάστριας εταιρείας: «ΤΑΚΑΤΑ».

«Αν δεν διαπίστωναν το ελάττωμα με 12 χρονια καθυστέρηση, τώρα το παιδί μου θα ζούσε» μας λέει απαρηγόρητος.
Ο Γιώργος Παπακώστας νωρίς το πρωί επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων από την οποία ο γιος του είχε αγοράσει το ΙΧ.

«Μου είπαν να τους πάω την άδεια κυκλοφορίας για να τη στείλουν στην Ιαπωνία και να διερευνηθεί αν πρόκειται για κάποιο από τα ελαττωματικά μοντέλα. Νομίζω πως ο θάνατος του γιου μου επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο ότι ακριβώς περί αυτού πρόκειται».
Σου άρεσε το άρθρο;Κάνε ένα like αν θέλεις ή μοιράσου το.Τζάμπα είναι.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS