Από το Blogger.
RSS

Η Α.Μέρκελ προανήγγειλε νέα μέτρα και συνέχιση σκληρής λιτότητας για Ελλάδα


ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

Χαστούκι με το… καλημέρα έριξε στην κυβέρνηση η Άγκελα Μέρκελ. «Δεν πρέπει να πάψουμε να ασκούμε πίεση για την εφαρμογή των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος μετά τον θρίαμβο που πέτυχε στις εκλογές. Κάτι που μεταφράζεται σε συνέχιση της σκληρής λιτότητας και νέα μέτρα για την Ελλάδα.
Η δήλωση Μέρκελ άφησε σύξυλη την κυβέρνηση που εκλιπαρεί για πολιτική στήριξη προκειμένου να αποφύγει νέα μέτρα εξόντωσης των Ελλήνων και κοινωνικές αναταραχές που μπορούν να φέρουν την ανατροπή της.
Το ποσοστό των 41,5% που πήρε το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών αγγίζοντας την αυτοδυναμία όχι μόνο δεν πρόκειται να κάμψει τις πιέσεις του Βερολίνου προς την Ελλάδα, όπως ευελπιστούσε να συμβεί η κυβέρνηση μετά τις Γερμανικής εκλογές, αλλά θα τις εντείνει ακόμη περισσότερο.
Και αυτό είναι προφανές, καθώς ο Γερμανικός Λαός επιβράβευσε την πολιτική της σκληρής λιτότητας που εφάρμοσαν κατά των χωρών του Ευρωπαικού Νότου Μέρκελ και Σόιμπλε.
Ήδη, με τη δήλωση της η κ. Μέρκελ έδειξε τις προθέσεις της. Όλοι γνωρίζουν -ειδικά η κυβέρνηση- τη σημαίνει «μεταρρυθμιστική πίεση». Σημαίνει σκάστε και υλοποιήστε το μνημόνιο που προβλέπει απολύσεις υπαλλήλων, νέους φόρους, μειώσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ κ.τ.λ.
Το ξεκαθάρισε άλλωστε αργότερα απαντώντας σε μία άλλη δημοσιογραφική ερώτηση. «Ο κ. Σόιμπλε είχε μιλήσει για ενδεχόμενο νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα ήδη από τον Νοέμβριο του 2012 στην γερμανική Βουλή», επισήμανε.
Και όταν επίσης μιλάνε οι Γερμανοί για νέο πρόγραμμα εννοούν και νέο μνημόνιο.  Ξέρουν περισσότερο από τον καθένα πώς το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Δεν έχουν όμως κανένα λόγο να κάνουν το οτιδήποτε χωρίς ένα σκληρό και επώδυνο για τους Έλληνες αντάλλαγμα. Κι αυτό όπως έχουν διαμηνύσει δεν πρόκειται να είναι νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Η κυβερνητική τακτική λοιπόν καταρρέει για ακόμη μία φορά και την παταγώδη αποτυχία της θα την πληρώσουν οι Έλληνες. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση φρόντιζε να παριστάνει το «καλό και υπάκουο παιδί» προσδοκώντας σε μία καλή αντιμετώπιση. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί αυτό.
Όπως λέει λοιπόν και ο λαός, «ο λύκος τρίχα μόνο αλλάζει». Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας έριξαν λοιπόν με την πολιτική που ακολουθούν στο στόμα του λύκου τους Έλληνες.
Ξέχασαν τα περι διαπραγμάτευσης του μνημονίου και παρέδωσαν στις ορέξεις των δανειστών τους Έλληνες και την Ελλάδα. Νόμιζαν πώς κάνοντας τον υποκτακτικό και «γλύφοντας» τον Σοίμπλε (όπως έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας) θα σώσουν τη χώρα.
Τουναντίον, έβαλαν τη χώρα για τα καλά κάτω από τη γερμανική μπότα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σου άρεσε το άρθρο;Κάνε ένα like αν θέλεις ή μοιράσου το.Τζάμπα είναι.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS